Get Adobe Flash player

Izabella Pawelec-Zawadzka

En av arabhästvärldens största profiler har lämnat oss. Mrs. Izabella Pawelec-Zawadzka somnade in den 27:e mars efter en tids sjukdom och lämnar inte bara sin familj utan en hel arabhästvärld i sorg.
Izabella var the First Lady of the Polish Arabian Horse Breeding, men hon gjorde även mycket utanför Polen och de Svenska uppfödarna har alltid haft mycket hjälp och stöd från Izabella. Hon var en mycket uppskattad domare och sista gången vi såg henne i Sverige var när hon bjöds in till att hålla en föreläsning på SAHFs årsmöte 2005 på Revingehed i Lund. Det var en väldigt uppskattad föreläsning om den Polska aveln och därtill fick vi ett välbesökt årsmöte.
Izabella var medlem i WAHOs Executive Committe och Vice president av ECAHOs Executive Committee. Hon var med och bildade den Polska Arabhästföreningen – PZHKA där hon under många år var President och sedan valdes till Honorary President. Izabella var också den som grundade Araby Magazine där hon också var tidningens utgivare.
Världen kommer alltid att vara en bättre plats för att Izabella har funnits i den, säger Scott Benjamin i den video som Horsefly Films gjorde när Izabella fick ta emot Ambassador´s Award i Las Vegas 2013. Och det är precis så det är, Izabella fick alltid alla att känna sig sedda och speciella, hon delade alltid med sig av sina enorma kunskaper och hon var en fantastisk vän att umgås med då det alltid var nära till ett av hennes klingande skratt. Tack för allt du har gjort Izabella, för arabhästen och för alla oss som älskar den. Vi kommer att sakna dig!

 

Izabella Pawelec-Zawadzka´s begravning kommer att vara onsdagen 8 april kl.11.00 i Cathedral Church Na Komionku Kamionku (Kościele Konkatedra na Kamionku), ul. Grochowska 365, 03-822 Warsaw. Efter mässan kommer begravningståget att bege sig till Bródnowski kyrkogården.
Om någon vill skicka blommor, vänligen kontakta: www.pocztakwiatowa.pl/ - fullständig information på engelska finns tillgänglig och de är medvetna om begravningen. Vänligen skicka blommor till kyrkan inför mässan
Ryszard Zawadzki, son till Izabella Pawelec-Zawadzka, har en speciell e-postadress för kondoleanser. Vänligen skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

https://vimeo.com/62837370?ref=fb-share

Foto: Izabella Pawelec-Zawadzka och Monogramm i Kalifornien 2013, foto taget av Anette Mattsson

Izabella Monogramm

 

 

 

Huvudsponsor

Copyright © Svenska Arabhästföreningen, SAHF 2012-2020. All Rights Reserved.