Get Adobe Flash player

Tävlingsresultat 2009-2010

2010

Här kommer en bild på min fantastiska dressyrhäst Nasdaq (Sandhiran- Chock). På årets första tävling i Vallentuna sopade vi mattan med de konkurerande halvbloden och vann LB:1 på 67,24%. Klassen hade 38 startande.
Inrapporterat av Pia Lewerentz. 

Nasdaq

2009

Öppna Svenska Mästerskapen i Westernridning i Mullsjö i helgen. Arrangör var Swedish Western Riders. Av över 80 deltagande ekipage var drygt 10 arabhästar. Bland dessa tog följande medalj:

Hampus (Eleonore Danielsson)- 2silver+2 brons,
Shangall (Erik Brodin)- 2 guld,
Zigaar (Linn Pettersson)- 1 silver+2 brons,
The Fabulous Farax (Pauline Eriksson)- 2 silver,
Paresco (Malin Kleman)- 1 guld+2 brons,
Dreamgirl (Sofie Antonsson Lundin)- 1 guld,
Etch (Christina Thorén)- 2 silver.

Sammanlagt 4 guld, 7 silver och 6 brons. Medaljerna togs i samtliga grenar utom ko och roping klasser!
Ett helt otroligt resulat och helt unikt i dessa sammanhang - aldrig tidigare har arabhästar lyckats erövra ens i närheten så många medaljer. Det här borde verkligen uppmärksammas av SAHF och AHIS!

Jättegrattis till alla dessa - samt till ytterligare bl.a 2 araber som deltog i Westernallsvenskan (lag Quarab) som fick silver i Div.2 samt till Karawaan och Noreeno som båda tog sig till final i flera grenar. Hoppas jag inte glömt någon nu .. jo en, Tingeling som kämpade på i ungdomsklasserna. Fullständiga resultat finns på: http://www.westernriders.com/

Inrapporterat av Michael Fejér

Hampus ox Eleonore Danielsson Shangall ox Erik Brodin

Eleonore Danielsson med Hampus, samt Erik Brodin med Shangall.

Paresco ox Malin Kleman

Malin Klema med Paresco

Prisutdelning Barrel Race - Dreamgirl ox och Etch ox

Prisutdelning Barrel Race. Arabhästarna Dreamgirl och Etch.

shangall

Shangall - Kandidat till Årets Arab Western 2009

The Fabulous Farax ox och Karawaan ox

The Fabulous - araberna Farax och Karawaan

Zigaar ox Linn Pettersson

Linn Pettersson på Zigaar

Arasaa Farid 

Hingsten Arasaa Farid är ännu ett tydligt bevis på att en liten arab kan hävda sig bland stora dressyrhästar. Han har under året placerat sig i dressyr upp till LA:6. I helgen, den 22 augusti, tog han hem segern i en dressyrtävling, LA:3. http://www.arf.nu/resultat/resultat090822.html Inrapporterat av Carolina Neurath

(fotograf: Ida Fredberg)

prisutdel

Aar F prisutd

Sun City Roundup

Det allra roligaste var att en arab kunde hävda sig i boskapsklassen Herd Work (= cutting för unghästar) och VINNA. Det var Blizard Rouges (1997) e. Fetisch u. Bijou, riden av Christian Nohr som fick 70 poäng i herdwork och slog Styrbjörn Persson, Sveriges mest framgångsrike cuttingryttare. Christian berättar att när han köpte honom 2004, var han redan startad "på kossor", visade prov på "cow sense" men inte hade riktigt rätt teknik. Han säger att det är svårt att träna kontinuerligt i Sverige, så det har tagit några år att hitta rätt: "Men nu har vi förhoppningsvis hittat en träningsmetod som passar oss, då en granne lånar ut kossor till oss och vi har även tillverkat en cuttingmaskin med hjälp av en cykel." Från 2006 har de placerat sig på alla tävlingar de ställt upp i, förutom Ranch Horse Classic. Blizard Rouges har dessutom tävlats framgångsrikt i horsemanship, western riding och reining på b/c/d-nivå med många bra placeringar. Nästa år planerar Christian att starta i Cutting på riktigt, vilket skall bli jättespännande, säger han.

westwern-Christian Nohr och Blizard Rouges

Det finns tyvärr ingen bra tävlingsbild på dem, men Christian har skickat med en bild från en träning på Hanaskede 2008. Den har lite rotig bakgrund men den visar hur Bizze jobbar en kossa med lösa tyglar på "egen hand". Fotograf är Martin Langels från http://www.hastverkstan.se/.

Karin Fejér som rapporterat in, tävlade också i Karlstad och gjorde bra ifrån sig. På söndagens C-tävling vann hon Trail och Western Riding, blev tvåa i Versatile Horse och fyra i Reining. Med 17 startande i klassen och Rick Lemay (mycket duktig reiningryttare) som domare, är Karin nästan mest stolt över den placeringen. Hästen heter Karawaan e. Pomar u. Engana och är 20 år gammal.

Karin-f-079 b

Sofie Antonsson på Dream Girl e. Assad u. Dardjeela, åkte långt och kvalade till SM i grenarna Pole Bending och Barrel Race.

Förhoppningsvis gick det bra för fler arabhästar också, men för att kunna rapportera behöver jag som webbmaster komplett resultatlista. Jag hoppas innerligt att jag kan få det vid nästa tillfälle. Tusen TACK till Karin Fejér för informationen!

FURIOZO ox (Kulak - Etat)

Ägare: Petra Strömberg ( tack för din information, och GRATTIS! )

Kinda Ryttarförening Lokal Dressyr 19/4 2009 :
LC:1 = 65,81 % = 1:a
LC:2 = 63,57 & = 7:a

Boxholms Ridklubb Lokal dressyr 26/4 2009 :
LC:1 = 65,18 % = 2:a

Vimmerbyortens Ryttarförening Lokal dressyr 9/5 2009:
LC:2 = 66,7 % = 3:a
LB:2 = 63,5 % = 4:a

furiozo2

vinst

Sedan dess har vi tävlat i Lokal Dressyrtävling Bjärka Säby Ryttarförening 28/6
LA:1 = 63,5 % = 5 PLACERAD ! Första placeringen i LA och Eda Ridklubb 6/9- 09 LB:1 = 65,97 % = 3:A och Heda Ridklubb Lokal Dressyr 26/9 LB:1 = 65,862 % = 6:E PLACERAD

Copyright © Svenska Arabhästföreningen, SAHF 2012-2020. All Rights Reserved.